Apex Legends

Apex Legends är ett First Person Shooter (FPS) i genren Battle Royal. Spelet är gjord av EA sports vilket är ett av branschens mest hatade bolag. Utan att bli allt för långrandig så anklas EA för att bara bry sig om vinster, att släppa ofärdiga spel för att tjäna pengar och att de överlag försämrar spelbranchen. För den som är intresserad att läsa mer utförliga beskrivningar om varför EA inte är populärt så finns det enormt mycket att läsa inte mer än en googling bort.

 

För oss som är mer intresserade av själva spelet och hur det fungerar så går vi vidare.

 

Vad är Apex Legends

Apex Legends är EAs svar på att Fortnite och PUBG blivit så enormt populära. De ser hur mycket pengar bolagen bakom dessa spel tjänar och vill vara med och dela på kakan. Ett par år efter att Fortnite och PUBG släpps kom därför Apex legends som hade release 4 feburari 2019.

 

Precis som i de andra Battle Royale-spelen så släpps man från en flygfarkost och ska landa på en karta och där hitta vapen och utrustning och sedan strida mot sina motståndare.

 

I Apex Legends är spelar man i lag om 3 personer och det är 20 lag i varje match så totalt är det 60 personer som slåss om vinsten. När man landat på kartan gäller det att snabb samla på sig utrustning och vapen för att därefter försöka att döda sina motståndare.

 

Det som är unikt med Apex Legends är att det är inspirerat från Overwatch i avseendet att hjältarna man spelar har olika färdigheter. I andra Battle Royal-spel så har alla spelare identisk utgångspunkt. I Apex Legends så finns det ett antal hjältar, som kallas Legends, att välja mellan och dessa har en del unika färdigheter som man kan utnyttja.

 

Spelet är gratis och finns tillgängligt till Playstation 4, Xbox One och dator.

 

Apex Legends Betting

Apex Legends är fortfarande ett ganska nytt spel och har ännu inte blivit lika populärt som sina konkurrenter.

 

Det kommer sannolikt dröja till andra halvan av 2019 innan det kommer hållas stora turneringar med olika lag i spelet och bettingen har därför inte kommit igång ännu. Men var så säker att det kommer komma turneringar och det kommer att finnas möjlighet att spela på dessa, precis som med andra populära spel.

 

Den här avdelningen kommer att byggas ut framöver med mer information om betting på Apex Legends och om vilka turneringar som hålls.