PUBG

Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) är ett Third Person Shooter-spel inom genren Battle Royale. Den genren är en blandning av utforskning, skattjakt, överlevnad och herreman på täppan. Förklaringar och spelgenrer och liknande blir konstigt på Svenska när man försöker översätta det från engelska. Men det är en speltyp där man ska försöka att överleva längst på servern och man måste utforska kartan och försöka att samla på sig vapen och förnödenheter som placerats ut och tappats på kartan för att förbättra sina möjligheter att överleva och vinna spelomgången.

 

Vad är PUBG

PUBG släpptes som Beta under första kvartalet av 2017 och släpptes sedan som spel i december samma år. Spelet är ett så kallat PVP-spel vilket innebär att spelare spelar mot andra spelare och inte mot datorn. Man kan vara upp till hundra spelare i en match som där slåss i en storskalig herreman på täppan-match där sista överlevaren tar hem segern. Man kan spela helt ensam eller i små lag i upp till fyra personer.

 

Matcherna startas av att alla spelare hoppar fallskärm från ett plan till en karta som ska vara ungefär 8×8 kilometer. När man landar på marken så har man inga vapen och ingen direkt utrustning utan det måste man leta efter som då är en del av utforskningen och skattjakten i spelet. Där vill man hitta bara vapen och utrustning så man lättare kan ta död på motståndarna.

 

Det finns mängder av olika vapen och det finns till och med olika fordon som bilar, motorcyklar och liknande som man kan använda för att ta sig snabbare över kartan.

 

En match består vanligt av olika faser där första fasen är att samla på sig utrustning. Därefter vill man säkra sin position eller ta sig till en bättre position och börja försöka att lokalisera motståndarna och döda dom. Det finns många olika strategier där en är att attack är bästa försvar och andra som föredrar att hålla sig lite anonyma i början och låta fienderna skjuta ihjäl varandra medan man själv gömmer sig och försöker hitta bättre utrustning.

 

Tävlingar i PUBG

PUBG är ett superhett spel och i januari 2018 låg det på 5 plats i världens mest spelade spel. Som man lätt kan förstå då så innebär det att det här spelet har miljoner och åter miljoner spelare och det här är ett spel som kommer att bli extremt intressant på tävlingsscenen under 2018. Kom ihåg att spelet fortfarande är nytt. Vi går in 2018 med ett spel som inte ens varit släppt som komplett spel i en månad. Det var mindre än ett år sedan de släpptes som beta. Det här spelet är i startgroparna på att bli något riktigt stort.

 

Det har ännu inte varit några gigantiska turneringar i spelet eftersom det är så nytt men trots de har det varit några tävlingar med prispotter på upp emot $200k. Under 2018 kommer det sannolikt att komma många nya turneringar med större prispotter.

 

Betta på PUBG

Alla de stora spelbolagen har insett potentialen hos PUBG och fler och fler sidor som erbjuder betting på e-sport inkluderar PUBG i sitt utbud. Det är ett självklart spel att ha för alla de specialiserade e-sportssidorna men även de lite mer mainstream sportsbookarna börjar inkludera spelet. 2018 är ett enormt spännande år för PUBG och det är antagligen detta år spelet kommer inkluderas i finrummet på riktigt. Det här är ett gigantiskt spel och det är här för att stanna.

 

E-sportbonus

Som med all betting kan man skaffa sig feta bonusar när man spelar på e-sport. Bonusarna kommer vanligtvis i form av antingen extrapengar i samband med att man sätter in eller riskfria spel i samband med att man lägger sina första betts. Oavsett vad man får för bonus så är det viktigaste att man får bonus över huvud taget. En bonus gör att man för möjlighet att spela mer än vad man egentligen borde kunna med tanke på hur mycket man satt in. Det gör att man får mer möjlighet att spela vilket ger mer nöje och också fler chanser att vinna pengar.