CS GO

Counter Strike: Global Offensive (CS GO) är ett first person shooter (FPS) som utvecklas av Valve Corporation. Det är alltså samma bolag som ligger bakom Dota 2. I januari 2018 var det världens fjärde mest spelade spel och låg efter endast League of Legends, Minecraft och Heartstone.

 

Vad är CS GO

CS GO är en uppföljare till CS som kom 1999 som ett mod till Half-Life. Precis som Dota 2 var en mod till Warcraft III så var CS en mod till Half Life. Efter att ha varit ett av världens mest populära spel i många år var det dags för en uppdatering.

 

Spelet är ett målbaserat multiplayerspel vilket innebär att man spelar med andra spelare online och det finns olika uppdrag med olika mål. I CS väljer man mellan två lag, antingen är man terrorist eller insatsstyrka. Oavsett vilket lag man är i så är målet att utföra ett uppdrag och eliminera motståndarna. Är man terrorist kan målet vara att placera ut en bomb medan som insatsstyrka ska man desarmera densamma.

 

Man är fem spelare i varje lag och uppdragen är ganska varierande. Man kan spela dels det redan beskrivna läget där terroristerna ska placera ut bomber på kartan och sedan försvara bomberna tills tiden tar slut. Insatsstyrkan ska istället försöka desarmera bomberna.

 

Det finns också ett läge där man ska frita gisslan från terroristerna och föra gisslan till en säker plats. Terroristerna vill så klart förhindra fritagningen.

 

CS GO Betting

CS GO är ett av de populäraste spelen att betta på. Det är i stort sett bara League of Legends som har en större bettingpublik. Alla stora oddsbörser värda sitt namn erbjuder odds på CS GO. Det spelar ingen roll om man går till Nordicbet, Unibet, eller sidor som är specialiserade på e-sport som betspawn och esportsbetting.com så har man odds på CS GO.

 

Tävlingar i CS GO

CS GO är ett väldigt tävlingsvänligt spel. Det är ett väldigt kul och spännande spel att titta på och det finns mängder med streams där man kan följa spelare och tävlingar runt om i världen. Den största turneringen hittills är World Electronic Sports Games 2016. Näst störst är ELEAGUE som är uppdelat i säsonger och har mängder av olika turneringar varje år.

 

Ett av de största, bästa och mest kända lagen i CS GO är svenska Fnatic som ofta hamnar högt på prispallen i de turneringar de ställer upp i. Fnatic har under flera långa perioder rankats som världens bästa CS GO-lag. De vann till exempel Dreamhack Open i Barcelona 2016 och IEM Katowice.

 

Bonus på e-sport

Det går bra att få bonusar när man ska spela på esport precis som man spelar på annan sport. Ett roligt exempel är Betspawn som i skrivande stund erbjuder en insättningsbonus på upp till 1337 kronor för nya medlemmar. För oss datanördar är det där naturligtvis en väldigt rolig summa att få bonus på. De andra, lite mindre nördiga, sidorna erbjuder mer normala bonusar där man får upp till 1000 kronor eller liknande i bonus. Man kan också få riskfria spel hos en del spelsidor.