League Of Legends

League of Legends är ett MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) från Riot Games. Spelet släpptes 2009 och var ett svar på ett Dota blivit så enormt populärt. Riot Games såg möjligheten att göra ett nytt MOBA-spel som kunde konkurrera med och potentiellt bli ett stort spel. Det var en ganska bra gissning med tanke på att League of Legends har varit världens mest populära spel i ungefär fem år och de omsätter flera miljarder varje år.

 

Vad är League of Legends

League of Legends är alltså ett MOBA-spel som i turneringsscenen spelas med fem spelare i respektive lag. Spelet är helt gratis att spela och de tjänar pengar på så kallade micro transactions. Det går ut på att spelarna frivilligt betalar in pengar i spelet för att låsa upp fler hjältar och olika kostymer till sina hjältar. Det här var tydligen ett bra koncept då Riot Games omsätter flera miljarder varje år.

 

I LoL har varje spelare olika positioner och som i de andra MOBA-spelen är det några spelare vars uppgift är att göra skada på motståndarlaget och dess byggnader och några spelares uppgift att skydda dessa. Det här är en ganska grov förenkling men i stora dra är det så det fungerar.

 

LOL Betting

League of legends är, och har under de senaste 6-7 åren varit ett av världens mest spelade spel. 2017 ska det ha varit över 100 miljoner spelare som spelade spelet. Under World Championship 2018 så var det över 99 miljoner tittare som kollade på turneringarna.

 

Det finns många fler turneringar och följer man scenen så finns det turneringsmatcher nästan varje dag under en säsong. Många av dessa turneringar är lite mindre och lokala och spelas i andra delar av världen men är man intresserad så finns det i regel möjlighet att betta på dessa matcher.

 

Vi som är intresserade av betting och League of Legends har en bra tid framför oss. Betting på e-sport blir mer och mer populärt och nästan alla bettingsidor som erbjuder odds på dataspel har också lol betting på menyn.

Matcher spelas nästan hela tiden under säsongen och man behöver inte gå till nichade bettingsidor för att få spela på Lol-matcher. Eftersom esport är en ganska ung sport så har inte bettingbolagen riktigt stenkoll på allting ännu. Spelet uppdateras hela tiden med nya patcher som uppdaterar champions och items. Det gör att spelets dynamik ständigt ändras och det i sin tur gör att en champion som var stark förra veckan kan vara dålig idag. Här kan vi som är insatta faktiskt få en edge mot spelbolagen.

Om du till exempel har koll på att en stor nerf eller buff kommit till en populär champion och vet att någon är expert på den champen så kanske det innebär att hans chanser att vinna blir större, eller att han tvingas ta till en champ han inte är riktigt lika bekväm med. Oavsett så är det här såna saker som spelbolagen ibland inte har stenkoll på.

Tävlingar i League of Legends

League of Legends är uppdelat i säsonger. En säsong är i stora drag ett år och uppdelad i två huvudsakliga delar, försäsong och säsong. När en säsong tar slut går man in i det som kallas försäsongen. Vanligtvis sker en väldigt stor uppdatering mellan att en säsong tar slut och en ny försäsong börjar. Det är oftast här som Riot tar bort items de inte längre tycker passar in och ersätter med nya items samt gör stora förändringar. Sedan används försäsongen till att balansera dessa nya uppdateringar då det alltid är några items som blivit på tok för starka och några som blivit på tok för svaga. Under försäsongen kommer många patcher till spelet som finslipar alla items och hjältar i spelet så att de ska vara så balanserade som möjligt inför den riktiga säsongen.

 

När den riktiga säsongen drar igång så drar även en mängd olika turneringar igång. Den största turneringen i LoL är World Championship och det är också finalen i den tävlingen som vanligtvis avslutar en säsong. Men det finns flera andra turneringar runt om i världen som LoL Pro League (LPL), League Championship Korea (LCK), Intel Extreme Masters (IEM) och LCS Europe. Nästan alla turneringar går att följa på Twitch om man vill se dem streamas live.

 

Bonusar på e-sport

Precis som med vanlig betting så finns det möjlighet att få bonusar när man vill spela på e-sport. Exakt hur bonusarna är utformade skiljer mellan spelbolag men i grunden är det samma princip. Man får mer att spela för än vad man har satt in. Det kan vara i form av riskfria spel eller rena bonuspengar man får på sin insättning.