World of Tanks

World of Tanks är, som man kanske kan ana av namnet att döma, ett spel där man manövrerar stridsfordon, i synnerhet stridsvagnar/pansarvagnar. Spelet är helt gratis att spela, ett så kallat free to play-spel vars inkomstmodell är micro transactions. Alltså små betalningar som spelarna väljer att göra frivilligt. I world of tanks finns det premiumfunktioner som man kan betala sig till. Spelet utvecklas av bolaget Wargaming som i huvudsak fokuserar på World of Tanks nu även om de även gjort några andra spel.

 

Vad är World of Tanks

World of tanks är ett Massively Multiplayer Online-spel (MMO). MMO är spel där man vanligtvis är väldigt många spelare samtidigt. I spelet så styr varje spelare en stridsvagn. Det finns naturligtvis olika typer av stridsvagnar och ma nkan välja om man vill köra en lätt, medium eller tung stridsvagn. Alla olika tanks har olika egenskaper där de lätta är snabbare och smidigare men gör mindre skada och de tyngre är tvärt om.

 

Varje spelare väljer alltså en stridsvagn som de har kontroll över. De styr hur pansarvagnen åker, skjuter och man kan prata med de andra spelarna i sitt lag via antingen voice chat eller text. En vanlig match vinns genom att man antingen förstör alla fiendens fordon eller att man intar deras bas.

 

Det finns sex huvudsakliga speltyper att välja mellan som är, Random battle, team-traning battle, tank company battle, team battle, stronghold battle och special battle. Varje speltyp har vissa specifika ändamål och förutsättningar men grundprincipen är alltid att man som spelare ska styra sin pansarvagn till vinst.
I januari 2018 så var de världens åttonde mest spelade spel och ligger högre än både Overwatch och GTA V.

 

Tävlingar i World of Tanks

World of Tanks är än så länge ett ganska litet spel när det kommer till tävlingar. Det finns gott om tävlingar men de är inte så stora och prispotterna är inte en bråkdel av vad de är i till exempel Dota2. De största priserna i World of Tanks har varit på runt $300k.

 

Den största tävlingen hittils har varit World Cyber Arena 2015 där prispotten låg på $308k. Andra platsen delas av 5 tävlingar där alla hade $300k och det var The Final Battle 2017 och WGL The Grand Finals 2014-2017.

 

Det ska bli kul att se om 2018 blir året då World of Tanks får ett lyft och får skjuts upp i prispotterna och hamnar på nivå med de andra stora spelen.

Betta på World of Tanks

 

World of Tanks har inte nått lika stor framgång på bettingscenen som League of Legends, Dota 2 och CS:GO. Med det sagt så är det inte omöjligt att hitta odds på World of Tanks men de vanligaste spelbolagen i Sverige har, när det här skrivs, ännu inte lagt in odds på World fo Tanks. Det borde komma under 2018 kan man tycka dock.

 

Ska man betta på World of Tanks så får man vända sig till sidor som är dedikerade till esport som till exempel Betspawn. World of Tanks är ett så kallat up and coming-spel som troligen kommer bli större under 2018 och 2019 och fler sidor kommer inse att det här är ett bra och roligt spel att betta på och därför inkludera odds på matcher i World of Tanks till deras sidor.

 

Bonusar på e-sport

Det är alltid fördelaktig att spela med en bonus eftersom det ger dig möjlighet att spela för mer än vad du insättning ensam klarar av. Bonusar kommer i form av extrapengar eller riskfria spel. Oavsett vilket blir resultatet det samma, du får spela för mer och får chans att vinna mer än vad du faktiskt satt in. Nästan alla sidor som erbjuder betting har bonusar och sidorna som erbjuder betting på World of Tanks är inga undantag. I dagsläget finns det flera bra bonusar att utnyttja och öka sina chanser att vinna.