Street Fighter V

Street Fighter V släpptes under första halvan av 2016 till Playstation 4 och windowsdatorer. Spelet är ett fightingspel i 2D men med 3D-grafik och två spelare möter varandra med målet att knocka ut den andra spelaren innan man själv blir knockad.

 

Vad är Street Fighter V

Street Fighter V är, av namnet att döma, det femte spelet i serien Street Fighter.  Räknar man istället på antal spel som släppts så borde spelet snarare hete Street Fighter 22 men det är inte riktigt så det fungerar. Det första Street Fighter-spelet släpptes till arkad 1987 och blev inte speciellt populärt. Street Fighter II kom till Super Nintendo och blev enormt populärt. Det startade en hel subkultur men fightingspelsälskare och banade vägen för andra spel som Mortal Kombat och Tekken.

 

Den här typen av spel har tappat i popularitet de senaste 10-15 åren då de inte gör sig lika bra som många andra när det kommer till att spela online och dessutom så är det väldigt tydligt vem som är bäst och vem som är sämst i dessa spel. Många andra spel där man har ett lag bakom sig så kan man själv vara något sämre men ändå som lag prestera bra medan i Street Fighter V där man är ensam mot en motståndare så lämnar det inte utrymme för misstag på samma sätt. Det är ungefär som schack i det avseendet att den bästa spelaren nästan alltid vinner och det blir snabbt tråkigt att möta folk man är mycket bättre eller sämre än.

 

Det finns elo-system som är tänkt att ranka spelare så att man får möta jämnbra spelare vilket är bra men det är fortfarande ett ganska ensamt spel att spela. De flesta verkar tycka att det är roligare att spela i lagspel som Overwatch, League of Legends eller CS:GO.

 

Med det sagt så ska inte Street Fighter V underskattas då det ändå är ett stort spel och har många spelare och det anordnas tävlingar på löpande band.

 

Tävlingar i Street Fighter V

Den största turneringen som anordnas i Street Fighter V är av tillverkarna själva Capcom som anordnar och hostar Capcom Cup som har $380 000 i prispotten. Det anordnas ständigt nya turneringar men Capcom Cup är den största med högst prestige och vinnaren av den tävlingen anses vara världens bästa Street Fighter V-spelare.

 

Betta på Street Fighter V

Den som vill kan naturligtvis betta på matcherna i Street Fighter V. Det är inte lika stort och populärt som en del andra spel som League of Legends och CS:GO vilket gjort att det inte är lika många spelbolag som erbjuder odds på Street Fighter V. Men vill man spela på Street Fighter V så kan man gå till exempelvis Betspawn som nästan alltid har odds på de intressanta Street Fighter V-matcherna.

 

Bonusar på e-sport

När man spelar på e-sport kan man med fördel se till att man spelar med en bra bettingbonus. Hos Betspawn som vi rekommenderar om man vill spela på Street Fighter V så får man, i skrivande stund, en välkomstbonus på upp till 1337 kronor.