Overwatch

Overwatch är ett spel från Blizzard Entertainment, ja ni vet samma bolag som gjort World of Warcraft, Starcraft II och Heroes of the Storm. Overwatch är ett innovativt spel i en väletablerad genre.

 

Spelet släpptes sommaren 2016 och blev ganska fort ett etablerat spel i tävlingsscenen.

 

Vad är Overwatch

Det är ett first person shooter (FPS) men till skillnad från typ CS:GO och Quake så har man olika roller inom laget. I CS:GO så har alla spelare i laget identiska karaktärer. Man kan ha olika roller inom laget men allas karaktärer har samma förutsättningar. I Overwatch har man tagit det steget längre. Där finns det drygt 25 olika karaktärer att välja mellan och varje karaktär har unika färdigheter, vapen och rörelser. Varje karaktär har ett antal vanliga egenskaper, vanligtvis mellan 2-3 stycken. Utöver de vanliga egenskaperna har varje karaktär också en egenskap som kallas Ultimate. Ultimate har längre uppladdningstid än de vanliga egenskaperna och är mer kraftfull.

 

Karaktärerna är indelade i olika klasser och varje klass har en specifik roll i laget. Klasserna som finns är offensiv, defensiv, tank och support. De offensiva hjältarnas jobb är att skjuta ned motståndarna och på så sätt ge laget ett övertag. Defensiva hjältarna är till för att hindra motståndarlagets hjältar att ta sig fram. Tanks är till för att suga upp skada och skydda de mer ömtåliga offensiva hjältarna. Supportsen är till för att hjälpa till. De flesta supports har möjlighet att heala sina medspelare eller att på något sätt hindra motståndarnas möjligheter till att göra skada på sitt eget lag.

 

Varje lag har sex spelare och det finns olika kartor med olika objectives. På en del kartor är målet att man ska ta över och hålla ett område. På andra kartor ska man följa en transport genom en karta och nå så många checkpoints som möjligt. Transporten rör sig bara när spelare i laget står vid den och ingen fiende är i närheten.

 

Tävlingar i Overwatch

Det finns mängder med tävlingar i Overwatch som i januari 2018 var världens 9e mest spelade spel. Det största när det kommer till turneringar är Overwatch Worldcup som anordnas av Blizzard själva. Det är turneringar i världens alla hörn och de bästa lagen i hela världen möter varandra i jakten på att kora vinnaren. Det finns enormt många olika turneringar i världens alla hörn. Vilket kanske inte är så förvånande i ett av världens mest spelade spel. Prispengarna är runt $300 000 i de största turneringarna men håller spelts popularitet i sig så väntas dessa att stiga framöver.

 

Betta på Overwatch

Eftersom Overwatch vuxit och blivit så stort och att det dessutom är spelgiganten Blizzard som ligger bakom så är de stora turneringarna välorganiserade och det bådar gott för spelbolagen. Nästan alla stora spelbolag som har betting på esport erbjuder odds på Overwatch. Eftersom Overwatch dessutom är ett spel som ständigt förändras och förnyas så är det viktigt att man håller koll på alla de senaste uppdateringarna för att bäst veta hur förändringarna i den nyaste patchen påverkar spelet och därefter kunna fatta bra beslut när man bettar på matcher och därmed öka sin edge.

 

Bonusar på e-sport

Är man intresserad av att spela på e-sport så finns det samma möjligheter att få bonusar på samma sätt som när man spelar annan sportsbetting. Det vanligaste sättet att få bonus när man bettar på e-sport är i form av en vanlig insättningsbonus. Ibland får man ett eller flera riskfria spel och ibland kombinationer mellan riskfria spel och instättningsbonusar.

 

Så är man intresserad av e-sport och gillar betting, passa på att lära dig mer om ditt favoritlag och skaffa en edge och betta på deras matcher.